Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Ερντογάν: Θα έχουμε εφεδρικά σχέδια εάν «ναυαγήσει» η συμφωνία με την ΕΕ

Πλανήτης

Η Τουρκία θα έχει εφεδρικά σχέδια στην περίπτωση που η συμφωνία που συνυπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την άρση της θεώρησης διαβατηρίου Τούρκων πολιτών που ταξιδεύουν στην ΕΕ καταρρεύσει, δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε την δήλωση σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον πρόεδρο της Σλοβενίας, χωρίς να επεκταθεί.

Βάση της συμφωνίας Άγκυρας - ΕΕ για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, οι Βρυξέλλες σκόπευαν να προχωρήσουν στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Όμως η Ένωση ζητεί αλλαγές από την Άγκυρα στην αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, κάτι για το οποίο η Τουρκία διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, επικαλούμενη πολλαπλές απειλές σε θέματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Φόρτωση άρθρων...