Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: Αναφορές για έναν νεκρό έπειτα από πυροβολισμούς κοντά σε εκλογικό κέντρο

Πλανήτης

Στον αποκλεισμό εκλογικού κέντρου στο Λος Άντζελες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με το CNN υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες κοντά στο εκλογικό κέντρο της περιοχής Αζούσα.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ψήφιζε την ώρα των πυροβολισμών δήλωσε πως ακούστηκαν πυρά και πως πολλοί άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή, πριν οι αστυνομικοί αποκλείσουν το χώρο.

Μιλώντας στο CNN δήλωσε: «Ακούγονται πολλά πυρά και η αστυνομία μας είπε να μείνουμε εντός του κτιρίου. Βρισκόμαστε αποκλεισμένοι».

Από την άλλη, μία ψηφοφόρος πρόσθεσε: «Αρχικά νόμιζα πως ήταν (ήχοι) από κατασκευές, αλλά ο κόσμος έτρεχε στο χώρο λέγοντας πως είδαν έναν άνδρα με αλεξίσφαιρο και λευκή μπλούζα. Μας είπαν να παραμείνουμε στο εκλογικό κέντρο και να προσπαθήσουμε να είμαστε ήρεμοι».

Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, δίχως να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα, άνδρες της πυροσβεστικής παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους.

Το αστυνομικό τμήμα της Ασούζα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έκανε λόγο για «κρίσιμο περιστατικό» καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή της οδού Φορθ και Όραντζ και να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τους LA Times ελεύθερος παραμένει ο δράστης που είναι βαριά οπλισμένος και για τον οποίο η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1519: Ο Μαγγελάνος αποπλέει από την περιοχή του Κάντιθ στην Ισπανία με 270 άνδρες, με σκοπό να κάνει τον περίπλου της γης 1946: Πραγματοποιείται το πρώτο κινηματογρα...

Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης συνελήφθη

Μια ακόμη φονική επίθεση με μαχαίρι συγκλονίζει την Ευρώπη, αυτή τη φορά στην Ολλανδία. Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε δεύτερο στο ολλανδικό λι...

Φόρτωση άρθρων...