Τα μέλη των ομάδων διάσωσης πιστεύουν ότι εντόπισαν και άλλες σορούς που έχουν θαφτεί βαθιά κάτω από τα χαλάσματα στην πόλη Αματρίτσε, πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε πολλές περιοχές στην κεντρική Ιταλία, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 290 ανθρώπων.

Οι κάτοικοι της πόλης εκτιμούν ότι έως και 10 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών λένε ότι εντόπισαν τρεις σορούς στο Ξενοδοχείο Ρόμα, στο Αματρίτσε, το οποίο, όπως ακριβώς το μεγαλύτερο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης, καταστράφηκε από την σεισμική δόνηση της Τετάρτης.

Ο αντιδήμαρχος Τζιανλούκα Καρλόνι είπε ότι η σωρός του θείου του δεν έχει ανασυρθεί από το ξενοδοχείο, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο αυτήν την εποχή του χρόνου λόγω ενός φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργανώνεται.

«Είναι απόλυτα ζωτικής σημασίας να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα αυτήν την φάση των πρωταρχικών ερευνών για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον πτώματα κάτω από τα χαλάσματα» τόνισε.