Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μεταθανάτια δήλωση-αποκάλυψη Πέρες: Εμπόδισα τον Νετανιάχου πριν επιτεθεί στο Ιράν

Πλανήτης

Σε δήλωση που ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, είχε ζητήσει να μην δημοσιευτεί πριν τον θάνατό του, αναφέρει στην εφημερίδα Jerusalem Post ότι εμπόδισε τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου από το να πραγματοποιήσει μια «καταστροφική» στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν.

Ο Πέρες υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη κατά την περίοδο που το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρισκόταν στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, στα τέλη του 2012.

Την ίδια περίοδο, ο Νετανιάχου είχε προσέλθει στη ΓΣ του ΟΗΕ και απευθυνόμενος στο σώμα είχε δείξει την απεικόνηση της καρικατούρας μιας βόμβας, με την οποία ηθελε να υποδείξει στους ηγέτες πέντε μεγάλων κρατών (Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Βρετανία, ΗΠΑ και Γερμανία) να μην προχωρήσουν σε συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Πέρες, στη δήλωση που έκανε στην JP, δύο χρόνια πριν πεθάνει, αναφέρει ότι ο ίδιος είναι ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν πραγματοποίησε την επίθεση.

Η εφημερίδα δημοσίευσε το θέμα δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Πέρες. «Εγώ σταμάτησα τον Νετανιάχου από την επίθεση στο Ιράν. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, όμως μπορώ να σας πω ότι ήταν έτοιμος να επιτεθεί και τον σταμάτησα. Του είπα ότι οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές», φέρεται να είχε δηλώσει ο Πέρες.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Μπρινν, αν μπορεί να δημοσιεύσει τη συζήτηση, ο υπερήλικας πρώην πρόεδρος απάντησε: «Όταν πεθάνω».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...