Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Πιάστηκαν στα χέρια στην τουρκική Βουλή για την συνταγματική αναθεώρηση Ερντογάν (Video)

Πλανήτης

Σε πεδίο μάχης με σπρωξίματα και γροθιές μετατράπηκε το βράδυ της Τετάρτης η τουρκική Βουλή καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση με στόχο την επέκταση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στον καβγά πρωταγωνίστησαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP).

Οι βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν υποστηρίζουν ότι με τις προωθούμενες αλλαγές θα προκύψει η ισχυρή διακυβέρνηση που είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ευάλωτων κυβερνήσεων του παρελθόντος.

Αντίθετα οι βουλευτές του CHP και του φιλοκουρδικού HDP εκφράζουν φόβους ότι η αναθεώρηση θα ενισχύσει την αυταρχικότητα.

Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η αντίδραση των βουλευτών του CHP όταν είδαν βουλευτές του ΑΚΡ να προσπαθούν να ψηφίσουν χωρίς να μπουν στα ειδικά παραβάν που είχαν στηθεί για την μυστική, κατά τα άλλα, ψηφοφορία.

Στη θέα βουλευτών του CHP να κινηματογραφούν ό,τι συνέβαινε, οι βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν αντέδρασαν και ξέσπασε ο καβγάς.

Παρά την ένταση τρία από τα 18 άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν με περισσότερες από 340 ψήφους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Ισραηλινό «σφυροκόπημα» κατά της Χεζμπολάχ: Εκδίκηση ζητά ο Λίβανος για τη δολοφονία του Ακίλ

Το IDF στόχευε τον Ιμπραήμ Ακίλ, τον οποίο ο ισραηλινός στρατός περιέγραψε ως «επικεφαλής των επιχειρήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ», ωστόσο κατά την διάρκεια της επίθ...

Harrods: «Συγγνώμη» για τους βιασμούς που καταγγέλλεται πως διέπραξε ο Αλ Φαγέντ

Τα πολυκαταστήματα πολυτελείας Harrods του Λονδίνου ζήτησαν συγγνώμη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην ιδιοκτήτης τους, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μοχάμεντ...

Φόρτωση άρθρων...