Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Σεισμός 7,2 βαθμών χτύπησε το Ελ Σαλβαδόρ - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Πλανήτης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής, τη στιγμή που περνούσε ένας μεγάλος τροπικός τυφώνας.

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο το Ελ Σαλβαδόρ, 154 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πόρτο Τριούνφο και έγινε αισθητή σε πολλές γειτονικές χώρες.

Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 33 χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή πλήττεται και από την κακοκαιρία.

Ο μεγάλος σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Αναφορές υπήρξαν από την Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους κατοίκους των ακτών ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο δημιουργίας τσουνάμι. Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις ασφαλείας, ώστε να βοηθήσουν στην εκκένωση των παραλιακών περιοχών, αν κριθεί απαραίτητο, αλλά και για τον έλεγχο πιθανών καταστροφών ή θυμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχει εκδοθεί σήμα για πιθανό τσουνάμι στις ακτές τόσο του Ελ Σαλβαδόρ, όσο και στην Ονδούρα, αλλά και στη Νικαράγουα, σε μία περιοχή 300 χιλιομέτρων κατά μήκος των ακτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Τουρίστρια χτυπήθηκε από άγαλμα στο κεφάλι και πέθανε – Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά (βίντεο)

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατ...

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Φόρτωση άρθρων...