Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Σκληρή κριτική Μέρκελ στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

Πλανήτης

Τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό φέρεται να επέκρινε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη σύνοδο του ΕΛΚ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη δυσαρέσκειά της.

Η κ.Μέρκελ, που φαίνεται να συντάσσεται με τη γραμμή Σόιμπλε, φέρεται, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, φέρεται να αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας ιδιαίτερο αυστηρό τόνο, στις καθυστερήσεις στην επαναπροώθηση προσφύγων προς την Τουρκία, αποδίδοντας αποκλειστική, σχεδόν, ευθύνη στην Ελλάδα. Μάλιστα, το ύφος της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξέπληξε τους παρόντες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πάντως, αυτή η τοποθέτηση της κ.Μέρκελ δεν δημιουργεί καθόλου θετικό κλίμα ενόψει του γεύματος που θα έχει αύριο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο: Ένα από τα βασικό θέματα της ατζέντας μεταξύ των δύο ηγετών είναι το προσφυγικό, πέρα από την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Μυστηριώδης εξαφάνιση Νορβηγού «γκουρού της τεχνολογίας» την ημέρα των εκρήξεων – Μετέφερε 1,3 εκατ. λίρες

Παραμένει το μυστήριο και οι «θεωρίες συνωμοσίας» που διαδίδονται για τον τρόπο που η Μοσάντ κατάφερε να «φυτέψει» τα εκρηκτικά σε χιλιάδες βομβητές που έστειλε στην Χεζμπολάχ και ...

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Φόρτωση άρθρων...