Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Στα χέρια των ρωσικών αρχών ένα από τα μαύρα κουτιά του Τουπόλεφ

Πλανήτης

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Τουπόλεφ που συνετρίβη το πρωί των Χριστουγέννων λίγο μετά την αναχώρησή του για τη Συρία.

Χιλιάδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες μετέχουν στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα με την ελπίδα να εντοπίσουν τα συντρίμμια και τις σορούς και των 92 επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους.

Τα ξημερώματα της Τρίτης δύτες κατάφεραν να ανασύρουν από τη Μαύρη Θάλασσα το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Tu-154.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου. Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «μαύρο κουτί» περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τμήμα της ουράς του αεροσκάφους εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Άμυνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Σαν σήμερα - 21 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1937: Εκδίδεται το μυθιστόρημα επικής φαντασίας του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν «Το Χόμπιτ» 1939: Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αρμάντ Καλινέσκου, δολοφονείται από μέλη της Σιδ...

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Φόρτωση άρθρων...