Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Ρίο, υπό όρους, οι «καθαροί» Ρώσοι αθλητές

Πλανήτης

Οι πληροφορίες πως η ΔΟΕ θα έκλεινε τα σύνορα στους 387 αθλητές της Ρωσίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίασή της, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να τιμωρήσει τους «καθαρούς» αθλητές και άφησε στις παγκόσμιες ομοσπονδίες να εξετάσουν και να κρίνουν ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στη γιορτή του αθλητισμού, θέτοντας αυστηρότατα κριτήρια συμμετοχής.

Οι πληροφορίες πως η ΔΟΕ θα έκλεινε τα σύνορα στους 387 αθλητές της Ρωσίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν επιβεβαιώθηκαν. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίασή της, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να τιμωρήσει τους «καθαρούς» αθλητές και άφησε στις παγκόσμιες ομοσπονδίες να εξετάσουν και να κρίνουν ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στη γιορτή του αθλητισμού, θέτοντας αυστηρότατα κριτήρια συμμετοχής…

Το βασικό κριτήριο είναι να μην έχει «πιαστεί» ντοπέ ο αθλητής / η αθλήτρια ποτέ μέχρι σήμερα. Οι αθλητές πρέπει να αποδείξουν πως είναι «καθαροί» με αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία από προηγούμενους ελέγχους ντόπινγκ.

Να σημειωθεί πως ήδη η IAAF έχει αποκλείσει τους αθλητές του στίβου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα ανάρτηση Μασκ για την Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σχολίασε σε ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν σ...

Φόρτωση άρθρων...