Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μια νέα γενιά μπροστά για την Προοδευτική Παράταξη

Ελλάδα

Στο Ρ/ Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Αριστερά –Δεξιά» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο μίλησε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αφορμή τη συνάντηση κορυφαίων στελεχών του μεσαίου χώρου τον Ιούνιο, για το αν ενδιαφέρεται ο ίδιος για την ηγεσία του χώρου, τις καταλήψεις κτηρίων καθώς και για τα ζητήματα ασφάλειας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν ενδιαφέρεται για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς υπογράμμισε ότι «η δική του γενιά πρέπει να είναι παρούσα, να βάλει όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να συγκροτηθεί αυτός ο χώρος αλλά πρέπει να είναι από πίσω».

«Πρέπει να κάνουμε πίσω, πρέπει να έρθει μια νέα γενιά ανθρώπων οι οποίοι θα αναλάβουν το εγχείρημα της επόμενης εικοσαετίας για την παράταξη και για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Δεν αναφέρομαι σε νεότερα στελέχη σε ηλικία, μια νέα γενιά στελεχών εννοώ που δεν έχουν τη φθορά, με όλα αυτά τα οποία δυστυχώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και οδήγησαν ουσιαστικά στη διάλυση μιας ιστορικής παράταξης».

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν τον Ιούνιο κορυφαία στελέχη του μεσαίου χώρου

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Εμφανίστηκε στον Τύπο ένα περιστατικό κατά κάποιο τρόπο συνωμοσίας. Στην ουσία αυτά είναι σαχλαμάρες, δεν αποτελούν αυτά κεντρικά ζητήματα ή έστω περιφερειακά πολιτικά γεγονότα. Προσωπικά είμαι αφοσιωμένος στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης, του δημοκρατικού σοσιαλιστικού κέντρου.

ΔΗΜ.: Άρα εσείς ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια ανασυγκρότησης που κάνουν η κα Γεννηματά με τον κ. Θεοδωράκη

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όχι μόνο εγώ και ο κ. Σημίτης. Έχει δει τον κ. Θεοδωράκη και την κα Γεννηματά , ασχολείται ο ίδιος προσωπικά, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει θέμα αναζήτησης κάποιου εναλλακτικού δρόμου, το να φτιάξουμε κάτι άλλο.

Για τα ζητήματα της ασφάλειας
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στα ζητήματα αυτά διότι τώρα πια αυτά τα ζητήματα μπορεί να εμφανίζονται πάρα πολύ μικρά μπροστά στα μεγάλα που υφίσταται η Ευρώπη. Είμαστε εκτεθειμένοι και εμείς, κανείς δεν είναι εκτός κινδύνου. Θεωρώ πως το ζήτημα της ασφάλειας της χώρας πρέπει να το ξαναδούμε σε μια καινούργια βάση όπου θα δούμε όλοι μας ότι τα δικαιώματά μας εκ των πραγμάτων θα χτυπηθούν και πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε αυτό, να μην χτυπηθούν λόγω του μεγάλου τρομοκρατικού κινδύνου που έρχεται από τον ISIS. Και ταυτόχρονα να προσέξουμε να μην κάνουμε κατάχρηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων μας προβαίνοντας σε καταχρήσεις και υπερβάσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε αντιδράσεις αυτοδικίας και άλλων τύπων αντιδράσεις.

Για τις καταλήψεις κτηρίων
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η χώρα πρέπει να δημιουργήσει για όλους τους ανθρώπους υποδομές εγκατάστασης κάτω από ανθρώπινες συνθήκες με προστασία της υγείας, με προστασία της αξιοπρέπειας έτσι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν όσο καιρό μείνουν, να πάνε σχολείο τα παιδιά τους.

Όσοι από αυτούς υπάρχει δυνατότητα να δουλέψουν να εργαστούν έτσι ώστε η παραμονή τους εδώ να είναι χρήσιμη. διαφορετικά εάν οι πρόσφυγες μένουν σε διάφορα σπίτια τα οποία καταλαμβάνουν οι αναρχικοί ή μένουν σε κάποιες ιδιωτικές δομές που φτιάχνουν κάποιοι εθελοντές κοκ αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.

Αυτό που έχει σημασία όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι να αποκτήσουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες διαμονή στον τόπο μας και στη συνέχεια σε ότι αφορά όλη αυτή την κατάσταση που εκδηλώνεται από διάφορους με πρωτοβουλίες εθελοντικού τύπου καλό είναι αυτές οι πρωτοβουλίες να ασκούνται και να προσφέρονται στις δομές που παρέχει το κράτος.

Επείγει η κυβέρνηση πολύ γρήγορα να οργανώσουν τους χώρους υποδοχής πρωτίστως και φιλοξενίας κάτω από ανθρώπινες συνθήκες γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν και θα υπάρξουν και οι πόροι οπότε ειναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε υποδομές στη χώρα για την προστασία και την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών γιατί φοβάμαι ότι αυτό το κύμα δεν θα σταματήσει ποτέ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διάρρηξη και στο υπουργείο Οικονομικών – Άρπαξαν τρεις οθόνες υπολογιστών και μια... καφετιέρα

Μετά τις διαρρήξεις στα γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του υπουργείου Εργασίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή (20/9) διάρρηξη έγινε και στο υπου...

Φόρτωση άρθρων...