Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Υπ. Υγείας: Αναμενόμενος ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων ελονοσίας λογω των μεταναστών

Ελλάδα

Στην παραδοχή της έξαρσης των κρουσμάτων ελονοσίας στην Ελλάδα προχωρά με ανακοίνωση του το υπ. Υγείας επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες μετά την επιβολή καραντίνας από την αιμοδοσία σε 12 περιοχές της επικράτειας.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ομολογεί ότι ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ήταν «απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα».

Δεν παραλείπει, τέλος, να παραδώσει «μαθήματα» δημοσιογραφίας υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη του θέματος προκαλεί «άσκοπη ανησυχία στους πολίτες και κινδυνο διεθνούς δυσφήμισης της χώρας».

Για την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων, για την οποία το υπουργείο Υγείας λέει ότι είναι «ένα φαινόμενο με εξάρσεις και υφέσεις που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια» ζήτησε την παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Πατούλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δράμα: Συνελήφθησαν τρεις αρχαιοκάπηλοι – Εντοπίστηκαν 60 αρχαία νομίσματα και ένα κόσμημα

Τρεις αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Δράμα, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πολλά αρχαία νομίσματα ενώ οι αρχές αναζητούν τα σημεία που έκαναν τις λαθρανασκαφές. Oι τρεις άνδρε...

Ελλάδα και Κύπρος στη "μαύρη" λίστα της Ρωσίας - Μπήκαν στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Τη λίστα της Ρωσίας με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος...

Φόρτωση άρθρων...