Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Aυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Βέλγιο - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση

Πλανήτης

Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλο το Βελγίο έχουν προχωρήσει οι αρχές της χώρας μετά την χθεσινή επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών, στο Σαρλερουά, αλλά και τη σύλληψη υπόπτου για άλλη επίθεση.

To Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση. Το πρακτορείο Amaq, που ελέγχεται από το ISIS προέβη στη σχετική ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Βελγίου είχε από χθες επισημάνει ότι τα στοιχεία δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της χώρας ο δράστης αναγνωρίστηκε και είναι ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής. Ζούσε στη χώρα από το 2012 και ήταν γνωστός στις αρχές για ποινικά αδικήματα, όχι όμως και για τρομοκρατική δράση.

Νωρίτερα σήμερα, εν τω μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...