Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ερντογάν: Θα εγκρίνω τη θανατική ποινή εάν την ψηφίσει το κοινοβούλιο

Πλανήτης

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι θα κυρώσει με την υπογραφή του νόμο ο οποίος θα προβλέπει την επαναφορά της θανατικής ποινής, εάν αυτός ψηφιστεί από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της χώρας του.

Η συζήτηση για την επαναφορά της εσχάτης των ποινών έχει ανοίξει στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Διεθνείς οργανισμοί και φορείς έχουν απευθύνει έκκληση στις τουρκικές αρχές να μην προχωρήσουν σε τέτοια αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο θα έκλεινε άπαξ διά παντός την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στο μπλοκ των 28 χωρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων - Σε νέα φάση ο πόλεμος

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στη Μέση Ανατολή η «νέα φάση» του πολέμου, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στον Λίβανο με πολύνεκρες εκρήξεις, αυτή τη φορά σε walkie talkie της Χεζμπολάχ,...

Σαν σήμερα - 19 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1888: Ο πρώτος διαγωνισμός γυναικείας ομορφιάς γίνεται στο Σπα του Βελγίου και κερδίζει 18χρονη Μπέρθα Σουκαρέτ από τη Γουατεμάλα. 1893: Ο κυβερνήτης της Νέας Ζηλαν...

Φόρτωση άρθρων...