Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Γερμανία: Φόβοι για προσπάθεια διείσδυσης ισλαμιστών στις τάξεις των ειδικών δυνάμεων

Πλανήτης

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές προσπαθούν να ενταχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας προκειμένου να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση και υπάρχει κίνδυνος ότι ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την εκπαίδευση για να διαπράξουν επιθέσεις στη Γερμανία ή στο εξωτερικό, έγραψε μια γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη ένα προσχέδιο εγγράφου.

Συνεπώς, οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν οι υποψήφιοι να υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, αρχής γενομένης τον Ιούλιο του 2017, προκειμένου να μπορούν ταχέως να εντοπίζουν τους εξτρεμιστές, τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες, επισημαίνεται στο άρθρο της Welt am Sonntag, που θα δημοσιευθεί αύριο Κυριακή.

Τέτοιου είδους έλεγχοι ασφαλείας θα απαιτήσουν αλλαγές στους νόμους που διέπουν το στρατό. Ένα προσχέδιο στο οποίο δικαιολογούνται τέτοιου είδους αλλαγές και το οποίο περιήλθε στην γνώση της Welt am Sonntag υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές προσπαθούν να καταταγούν «στις ένοπλες δυνάμεις οι λεγόμενοι στρατιώτες βραχείας θητείας» προκειμένου να εκπαιδευτούν.

Η Γερμανία συγκλονίστηκε από μια σειρά βίαιων επιθέσεων τον Ιούλιο, την ευθύνη δύο εκ των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, και ο υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών εξετάζει τις υποθέσεις 64 φερόμενων ισλαμιστών, 268 υπόπτων ακροδεξιών εξτρεμιστών και έξι φερόμενων ακροαριστερών εξτρεμιστών στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, σημειώνει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 39 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως έως το 2050 από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά

Οι θάνατοι από μικροβιακή αντοχή θα αυξάνονται σταθερά τις επόμενες δεκαετίες. Η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι σχεδόν 70% έως το 2050 σε σύγκριση με το 2022. Σύμφωνα με έρευνα...

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Φόρτωση άρθρων...