Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Τον... αντισυστημικό CEO της Exxon θέλει ο Τραμπ για ΥΠΕΞ

Πλανήτης

Ο Ρεξ Τίλερσον, CEO της Exxon Mobil,  θα είναι σύμφωνα με το δίκτυο NBC ο εκλεκτός του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Τίλερσον, ανήλθε στην προεδρία της πετρελαϊκής Exxon Mobil το 2014, μετά από μακροχρόνια πορεία ανέλιξης στην εταιρεία και είναι γνωστή η στενή του σχέση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται τo NBC, η θέση του υπουργού εξωτερικών δεν έχει κλειδώσει ακόμα με σοβαρή την πιθανότητα να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες, πέρασαν πολλές εβδομάδες αναζητώντας τον ιδανικό υποψήφιο, με τα ονόματα των Ρόμνει και Τζουλιάνι να πέφτουν στο τραπέζι. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης μάλιστα δήλωσε πως την Παρασκευή πως δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά θέση στην κυβέρνηση.

Ο Τίλερσον ένα τελικά επιλεχτεί για το αξίωμα θα συνεργαστεί με τον πρωήν πρέσβη στον ΟΗΕΤζον Μπόλτον, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει εκτελεστικά καθήκοντα στο υπουργείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης συνελήφθη

Μια ακόμη φονική επίθεση με μαχαίρι συγκλονίζει την Ευρώπη, αυτή τη φορά στην Ολλανδία. Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε δεύτερο στο ολλανδικό λι...

Φόρτωση άρθρων...