Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Τουσκ-Σουλτς και Τσίπρας για την εκλογή Βαν ντερ Μπέλεν - «Βαριά ήττα του λαϊκισμού»

Πλανήτης

Συγχαρητήρια επιστολή στον νικητή των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζοντας σαφώς την ικανοποίηση της ΕΕ για την επικράτησή του έναντι του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ.

«Σε μια εποχή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλές δύσκολες προκλήσεις, η συνεχιζόμενη εποικοδομητική συμβολή της Αυστρίας στην εξεύρεση κοινών ευρωπαϊκών λύσεων και στη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας θα παραμείνει απαραίτητη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντ. Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαιρέτισε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία κάνοντας λόγο για "βαριά ήττα του αντιευρωπαϊκού εθνικισμού και λαϊκισμού".

Τσίπρας: Οξυγόνο για την Ευρώπη

Mήνυμα για την νίκη του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν στις εκλογές της Αυστρίας έστειλε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυστρία, οξυγόνο για την Ευρώπη σε μια στιγμή που απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς. Ελλάδα και Αυστρία συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς φιλίας. Εύχομαι στον Πρόεδρο @vanderbellen καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Μυστηριώδης εξαφάνιση Νορβηγού «γκουρού της τεχνολογίας» την ημέρα των εκρήξεων – Μετέφερε 1,3 εκατ. λίρες

Παραμένει το μυστήριο και οι «θεωρίες συνωμοσίας» που διαδίδονται για τον τρόπο που η Μοσάντ κατάφερε να «φυτέψει» τα εκρηκτικά σε χιλιάδες βομβητές που έστειλε στην Χεζμπολάχ και ...

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Φόρτωση άρθρων...