Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Κανείς δεν ξέρει πως θα γίνει τελικά, η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών

Πολιτική

Επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με την εκτέλεση της δημοπρασίας για τιςτηλεοπτικές άδειες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όπως ανέφερε σήμερα η "Καθημερινή".

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ουδέποτε ανατέθηκε επισήμως στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η διενέργεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως εξήγησε, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και χρειάζεται ένα αξιόπιστο σύστημα για να γίνει η δημοπρασία.

Δεν ξεκαθάρισε πάντως αν τελικά η δημοπρασία θα γίνει με χειρόγραφο τρόπο, κι όχι ηλεκτρονικά όπως ορίζει ο νόμος.

Nα ξεκαθαρίσει αν υπάρχει περίπτωση η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες να μην γίνει ηλεκτρονικά ζήτησε νωρίτερα από τον κ. Σπίρτζη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"Δεν μπορεί μία τέτοια διαδικασία να γίνει με τεχνολογία του Αραμπά και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ως φύλο συκής", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής. "Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι θα κάνει η κυβέρνηση", προσέθεσε.

Ερώτηση για θέμα κατέθεσαν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κάνοντας λόγο για διαγωνισμό-παρωδία.

Τονίζουν ως προφανώς ασυμβίβαστο το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης "αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την οποία εποπτεύει, και την ίδια στιγμή στη διαγωνιστική διαδικασία που καλείται να ολοκληρώσει η Αρχή να συμμετέχει επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των μέτρων για τα κινητά στα σχολεία

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία διεμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Πιερρακάκ...

Κατρακύλα χωρίς τέλος για ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών βρίσκεται ξεκάθαρα στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμ...

Τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία συνάντησε ο Μητσοτάκης - «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Τον Γιώργο Τσιούλο, τον Εύζωνα που έγινε viral από χθες στα social media, με τη φωτογραφία που τον δείχνει να δακρύζει στην τελευταία του υπηρεσία, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...