Στο κύμα πάνω στα Πολλώνια της Μήλου απέναντι από την Κίμωλο ο Ιάκωβος Λίλλης σερβίρει φρέσκο ψάρι αλλά και τοπικά προϊόντα από τη Μήλο και την Κίμωλο.
Ο ίδιος κρατάει τις νησιώτικες συνταγές αναλλοίωτες όπως του μετέφεραν οι γονείς του.
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Ο πατέρας του, ήταν καπετάνιος, δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να ταξιδεύει στις θάλασσες και ήταν ο πρώτος που έκανε το γύρο του νησιού. Ψάρευε και μαγείρευε στη βάρκα του ή στα αγαπημένα του Πολλώνια. Αυτό το μεράκι του με τη μαγειρική την μετέφερε στον Ιάκωβο, ο οποίος έχει ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά του νησιού.
Ο Ιάκωβος στο μαγαζί του στο Ριφάκι προσφέρει ψάρια από τη θάλασσα που συνορεύει με το μαγαζί, ενώ must είναι να δοκιμάσετε και τις πατάτες τηγανητές γιατί είναι φρέσκιες από την Κίμωλο.
Ξεχωριστά πιάτα είναι τα μακαρόνια που τα σερβίρει με γαρίδες ή θαλασσινά γιατί είναι μαγειρεμένα με τρόπο παραδοσιακό.
Αν πάτε στο Ριφάκι πρέπει να παραγγείλετε οπωσδήποτε το «ραβασάκι της νύφης», φέτα τυλιχτή με το παραδοσιακό γλυκό κουφέτο της Μήλου.
Info
τηλ επικοινωνίας: 22870 41212 -6942546933
Ριφάκι - Πολλώνια Μήλος