Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Πλανήτης

Μόλις 6 μέρες πρόλαβε να μετρήσει το νέο έτος χωρίς κάποιο περιστατικό τρομοκρατίας ή τυφλής βίας. Το θέατρο της επίθεσης για μια ακόμη φορά, οι ΗΠΑ και το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα. Ο δράστης της επίθεσης άνοιξε πυρ στην περιοχή παραλαβής των αποσκευών στο Terminal 1, 5 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 8 τραυματίστηκαν, πριν ο ένοπλος τελικώς συλληφθεί.

Γεννημένος στο Νιου Τζέρσι και βετεράνος στο Ιράκ είναι ο Εστεμπάν Σαντιάγο, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης του μακελειού στο αεροδρόμιο της Φλόριντα.

Ο Σαντιάγο “έχασε το μυαλό του” μετά την υπηρεσία του στο Ιράκ, είπε η θεία του σε ιστοσελίδα του Νιου Τζέρσι. Σημείωσε ότι ο δράστης έχει μεγαλώσει στο Πουέρτο Ρίκο και πως επέστρεψε στο νησί μετά την υπηρεσία του στη Μέση Ανατολή και νοσηλεύτηκε με ψυχολογικά προβλήματα.

Η θεία του είπε ακόμα πως πρόσφατα βρήκε δουλειά ως security στην Αλάκα, και έγινε πατέρας τον περασμένο χρόνο. Ο αδερφός του, δήλωσε στο NBC, πως ο Σαντιάγο λάμβανε ακόμα βοήθεια για τα ψυχολογικά του προβλήματα, ενώ είχε στην κατοχή του όπλο. Ο Σαντιάγο αποστρατεύτηκε τιμητικά από την Εθνοφυλακή, πριν τέσσερις μήνες, επιβεβαίωσε πηγή του στρατού στο ABC.

Ο Μπιλ Νέλσον, γερουσιαστής της Φλόριντα, λίγη ώρα μετά το περιστατικό αποκάλυψε πως ο δράστης της επίθεσης έφερε στρατιωτική ταυτότητα με το όνομα Εστέμπαν Σαντιάγκο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 21 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1937: Εκδίδεται το μυθιστόρημα επικής φαντασίας του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν «Το Χόμπιτ» 1939: Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αρμάντ Καλινέσκου, δολοφονείται από μέλη της Σιδ...

Ο Πούτιν τοποθέτησε Ελλάδα και Κύπρο στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Στη λίστα με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, έδωσε στ...

Χεζμπολάχ: Ποιο ήταν το ηγετικό στέλεχος που σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ιμπραήμ Ακ...

Φόρτωση άρθρων...