Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Bello ciao, ο ιταλικός Τύπος αποχαιρετά τον Ματέο Ρέντσι

Πλανήτης

Η ήττα του «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία και η παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι που ακολούθησε, μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου, ενώ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ευρώπη, με Μαρίν Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ να πανηγυρίζουν για την επικράτηση του «όχι».

Ο Ματέο Ρέντσι, μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, σε διάγγελμά του προς τον ιταλικό λαό έκανε γνωστό ότι παραιτείται, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην Ιταλία λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και την επικράτηση του «Όχι», είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «il manifesto», με μια φωτογραφία του Ματέο Ρέντσι να αποχωρεί, συνοδευόμενη από τον τίτλο «Bello Ciao» (Αντίο, όμορφε).

Θρίαμβος του Οχι, ο Ρέντσι αποχωρεί, είναι ο τίτλος της La Republica.

p style="text-align: center;">

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Μυστηριώδης εξαφάνιση Νορβηγού «γκουρού της τεχνολογίας» την ημέρα των εκρήξεων – Μετέφερε 1,3 εκατ. λίρες

Παραμένει το μυστήριο και οι «θεωρίες συνωμοσίας» που διαδίδονται για τον τρόπο που η Μοσάντ κατάφερε να «φυτέψει» τα εκρηκτικά σε χιλιάδες βομβητές που έστειλε στην Χεζμπολάχ και ...

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Φόρτωση άρθρων...