Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Φτιάχνουν νέα χωριά στη Βρετανία γιατί δεν... χωράνε!

Πλανήτης

Συνολικά 17 κωμοπόλεις και χωριά έχει σκοπό να φτιάξει η βρετανική κυβέρνηση καθώς οι μεγαλουπόλεις είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες. Τα σπίτια είναι λίγα και πανάκριβα σε σχέση με τον πληθυσμό... και η αγορά τους θεωρείται για τους περισσότερους πολίτες “άπιαστο όνειρο”.

Οι νέες αυτές κοινότητες - από την Κάμπρια στα βόρεια μέχρι την Κορνουάλη στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας - θα ενταχθούν στο σχέδιο κατασκευής έως και 200.000 νέων κατοικιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Γκάβιν Μπάργουελ.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός αποτελεί ένα πολύ μικρό τμήμα από τις εκατομμύρια κατοικίες, τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί να κατασκευάσει μέχρι το 2020.

Κατά καιρούς πολλές ήταν οι κυβερνήσεις οι οποίες είχαν υποσχεθεί να πατάξουν το πρόβλημα της έλλειψης κατοικιών στην πυκνοκατοικημένη Βρετανία.

Και αυτό γιατί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη οι αξίες των σπιτιών στο Λονδίνο και σε άλλες μεγαλουπόλεις με αποτέλεσμα η απόκτηση μιας κατοικίας να είναι απίθανη για πολλούς πολίτες.

Οι κατασκευαστές ωστόσο εκφράζουν παράπονα για έλλειψη διαθέσιμων εκτάσεων και για τους αυστηρούς νόμους οικιστικού σχεδιασμού που καθιστούν παράνομη την ανάπτυξη σε ζώνες πρασίνου γύρω από τις υπάρχουσες πόλεις και εξουσιοδοτούν τα τοπικά συμβούλια να μπλοκάρουν την κατασκευή κατοικιών.

Ο Μπάργουελ ανακοίνωσε ποιές θα είναι αυτές οι περιοχές για πρώτη φορά την Δευτέρα και είπε ότι το κράτος θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στον οικιστικό σχεδιασμό και θα διαθέσει 7,4 εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους.

Οι τρεις πρόσφατα ανακοινωθείσες νέες κωμοπόλεις, με περισσότερα από 10.000 σπίτια η καθεμία, θα κατασκευαστούν κοντά στο Έιλσμπερι, το Τόντον και το Χάρλοου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα νέα χωριά που θα κατασκευαστούν - μεταξύ άλλων στο Μπέιλριγκ του Λάνκαστερ, στο Λονγκ Μάρστον του Στράτφορντ-ον-Έιβον, στο Γουέλμπορν του Χάμσαϊρ και στο Καλμ του Ντέβον - θα περιλαμβάνουν το καθένα 1.500 με 10.000 κατοικίες.

Μαζί με άλλες επτά νέες κωμοπόλεις που ήδη ανακοινώθηκαν, οι νέες κατασκευές θα αριθμούν συνολικά περί τα 200.000 σπίτια, είπε ο Μπάργουελ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Harrods: «Συγγνώμη» για τους βιασμούς που καταγγέλλεται πως διέπραξε ο Αλ Φαγέντ

Τα πολυκαταστήματα πολυτελείας Harrods του Λονδίνου ζήτησαν συγγνώμη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην ιδιοκτήτης τους, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μοχάμεντ...

Φόρτωση άρθρων...