Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών

Πλανήτης

Λίγη ώρα μετά τον λάθος «συναγερμό» για τοποθέτηση βόμβας στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du nord και την εισαγγελία, διεθνή δίκτυα κάνουν λόγο για επίθεση με μαχαίρι κατά δύο αστυνομικών στη συνοικία Σάερμπεκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και όπως αναφέρει η εισαγγελία το περιστατικό θα μπορούσε να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Ερικ Βαν Ντερ Σιπτ, δήλωσε σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα: «Έχουμε στοιχεία που μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση των αστυνομικών, ενώ λίγη ώρα μετά το περιστατικό, έγινε γνωστό πως ο δράστης δέχθηκε πυρά και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται πως στη συνοικία Σάερμπεκ μετά τις επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον περασμένο Μάρτιο, είχαν εντοπιστεί σε κατοικία, εκρηκτικός μηχανισμός, χημικές ουσίες και λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ - Απειλές για αντίποινα

O ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέσ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...