Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη ο αδελφός του Γκιουλέν στην Τουρκία

Πλανήτης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο αδελφός του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο συλληφθείς Κουτμπετίν Γκιουλέν φέρεται να κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και συνελήφθη στην περιοχή της Σμύρνης, σε σπίτι οικείου του προσώπου.

Ο ιεροκήρυκας Γκιουλέν διαμένει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, ως αυτοεξόριστος και έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αιτηθεί την έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί η αρμόζουσα δικαστική διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι εν τέλει η τουρκική πλευρά θα πρέπει να αποδείξει τις κατηγορίες τη ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Φόρτωση άρθρων...