Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Βραχεία κεφαλή Τραμπ έναντι της Κλίντον

Πλανήτης

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά μία ποσοστιαία μονάδα έναντι της αντιπάλου του, υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, καθώς ενίσχυσε την στήριξη προς την υποψηφιότητα του ανάμεσα στους δυνητικούς ψηφοφόρους του κόμματος του τις πρόσφατες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, το 40% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Τραμπ, ενώ το 39% υπέρ της Κλίντον. Η στήριξη προς την Κλίντον, όπως καταγράφεται από την κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, παρουσίασε σταδιακή πτώση έπειτα από τις 25 Αυγούστου, εξαλείφοντας το προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που διατηρούσε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Το προβάδισμα του Τραμπ οφείλεται στην άνοδο των ποσοστών συσπείρωσης των Ρεπουμπλικάνων προς τον υποψήφιο του κόμματος τους, σε περίπου 78%. Το ποσοστό εξακολουθεί να είναι μικρότερο από το 85% του ποσοστού συσπείρωσης που κατέγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές του 2012.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.804 πιθανών ψηφοφόρων και έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος Β±3%.

Δημοσκοπικές εταιρείες που συναθροίζουν αποτελέσματα σφυγμομετρήσεων μεγάλων εταιρειών, υπολογίζοντας τον μέσο όρο τους, δείχνουν πως το προβάδισμα της Κλίντον συρρικνώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...