Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Στους Ιταλούς περνάει... κοψοχρονιά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οικονομία

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ και της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. Αντίθετα, παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, τη RZD.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί και πώς μπορεί να γίνει κοσμογονία με τη νέα γενιά τεχνικών έργων στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε χθες το 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2024 και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι για να δούμε σοβαρά έργα στη χώρα με ιδιωτικά κεφάλαια, πρέπει να προωθ...

Φόρτωση άρθρων...