Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Εισαγγελέας: Να μεταφραστεί το βούλευμα της Siemens με αυστηρό χρονοδιάγραμμα

Ελλάδα

Άμεση μετάφραση με ακριβές και αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το βούλευμα της υπόθεσης Siemens, ζητεί με εντολή της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά το φιάσκο με την επ' αόριστον αναβολή της πολύκροτης δίκης.

Η ανωτάτη εισαγγελέας ζητεί ουσιαστικά να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου που ανέβαλλε την υπόθεση για αυτό ακριβώς το λόγο. Η εντολή αναφέρει πως πρέπει να διαβιβαστεί άμεσα το βούλευμα στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση, και αφού συνεννοηθεί προηγουμένως ο κ. Ντογιάκος με τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών να θέσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες (14.7.2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των δυο υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον.

Απορρίφθηκε αίτημα αναίρεσης

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου Γιώργου Καραπλή, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ' αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση καθώς η απόφαση έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...