Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ερντογάν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τουρκία για τρεις μήνες

Πλανήτης

Την πεποίθησή του πως η απόπειρα δημοψηφίσματος μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμα, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή που παραχώρησε στο δίκτυο Al Jazeera. Μάλιστα, άφησε αιχμές ότι σε αυτήν μπορεί να εμπλέκονται και άλλες χώρες.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τέθηκε η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως τόνισε ο κ. Ερντογάν, η απόφαση δεν αντιβαίνει στο κράτος δικαίου, ούτε και παραβιάζει τις ελευθερίες των πολιτών. Επικαλέστηκε επίσης ότι ευρωπαϊκές χώρες κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στη συνέντευξή του, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου (εξ ου και οι αρκετές διακοπές που χρειάστηκε να γίνουν καθώς ο Ερντογάν χρειάστηκε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τους υπουργούς του), ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις επικρίσεις που έχει δεχθεί εξαιτίας της «εκκαθάρισης» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ως παράλογες τις επικρίσεις πουν δέχεται, τονίζοντας ότι και η Γαλλία είχε προβεί στη λήψη ανάλογων μέτρων έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Φόρτωση άρθρων...