Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Η κυβέρνηση δρομολογεί την εκκένωση της «Ζούγκλας» στο Καλαί

Πλανήτης

Σχέδιο διάλυσης της «Ζούγκλας» του Καλαί και των υπολοίπων καταυλισμών που διαμένουν πρόσφυγες στη βόρεια ζώνη της χώρας, αποκάλυψε η δήμαρχος της πόλης Νατάσα Μπουσάρ.

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή, δημοσιοποίησε τη δέσμευση που έλαβε από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, για την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή και τη διάλυση των προσφυγικών καταυλισμών, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί σε ζώνες παρανομίας και ανομίας.

«Η ημερομηνία της επιχείρησης δεν έχει κοινοποιηθεί, ωστόσο ο υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει με μία ενέργεια όλους τους καταυλισμούς στη βόρεια ζώνη», δήλωσε η κυρία Μπουσάρ στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών.

parisi

Ο τελευταίος πάντως, επιβεβαίωσε εν μέρει το κυβερνητικό σχέδιο για την εκκένωση των περιοχών αυτών, μίλησε όμως για στάδια της επιχείρισης και όχι για μία μεγάλη ενέργεια.

Ο Καζνέβ είχε συνάντηση με ντόπιους κατοίκους, φορείς και επιχειρηματίες στο Καλαί, προκειμένου να αφουγκραστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ξεπερνούν τους 12.000, γεγονός που υποχρέωσε πρόσφατα το υπουργείο, να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις με 200 ακόμη άτομα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...