Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Ιταλία: Συντριπτική επικράτηση του «όχι» δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αποτελέσματος

Πλανήτης

Συντριπτική επικράτηση του «όχι» δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων. Σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου Piepoli και όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, το «όχι» εκτιμάται πως θα λάβει ποσοστό 57-61%, ενώ το «ναι» 39-43%.

Το ίδιο ινστιτούτο, με το κλείσιμο της κάλπης στις 23.00 ώρα Ιταλίας, προέβλεπε επικράτηση του «όχι» στη συνταγματική αναθεώρηση, με ποσοστό 54-58%, έναντι 42-46% του «ναι».

Επιπλέον, η πρώτη εκτίμηση της δημοσκοπικής εταιρείας Emg Acqua, επί δείγματος πραγματικών ψήφων, δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι» και 40,8% στο «ναι», όπως μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουσκ σε Πολωνούς: Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στην πόλη σας, μην πανικοβληθείτε

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστειλε χθες ένα μήνυμα στον λαό του: Μην πανικοβληθείτε αν δείτε γερμανικά στρατεύματα στην πόλη σας. Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές π...

Κίνα: Ζωολογικός κήπος παραδέχτηκε ότι έβαφε σκύλους για να μοιάζουν σε... πάντα (βίντεο)

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση σε έναν ζωολογικό κήπο στην Κίνα, καθώς έβαψαν σκύλους ασπρόμαυρους για να μοιάζουν με.. πάντα και να ξεγελάσουν τους επισκέπτες. Η α...

Φόρτωση άρθρων...