Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

«Λαοθάλασσα» εναντίον του Μαδούρο στο Καράκας (photos)

Πλανήτης

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Καράκας πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, σε μια πρωτοφανή αντικυβερνητική διαδήλωση.

Παρά την απόφαση του προέδρου Μαδούρο νωρίτερα να διώξει τους ξένους ανταποκριτές ώστε να μην μεταδώσουν την μεγάλη δυσαρέσκια των πολιτών εναντίον της κυβέρνησης, τα διεθνή πρακτορεία κατάφεραν να εξασφαλίσουν εντυπωσιακές εικόνες.

Η διαδήλωση στην οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμμετέχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο πολίτες της Βενεζουέλας, παρά το γεγονός ότι ο Μαδούρο μίλησε για μόλις 300.000, μετατραπεί πολύ σύντομα σε πεδίο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των πολιτών και της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με κύριο αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νίκολας Μαδούρο από την προεδρία της χώρας, μετά και τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της, λόγω των πολιτικών του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...