Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ερντογάν: Πιθανή μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Πλανήτης

«Μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή», εκτίμησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ωστόσο ότι πλέον «βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Ερντογάν παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις, προτού εκδηλωθεί η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες μας πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» τόνισε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα αναδιαρθρωθούν.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Άγκυρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's συνιστά πολιτική κίνηση και υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης συνελήφθη

Μια ακόμη φονική επίθεση με μαχαίρι συγκλονίζει την Ευρώπη, αυτή τη φορά στην Ολλανδία. Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε δεύτερο στο ολλανδικό λι...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...