Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μακελειό στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 19 νεκροί από επίθεση με μαχαίρι

Πλανήτης

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από έναν άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε κτήριο που φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες στην πόλη Σαγκαμιχάρα στην Ιαπωνία.

Ο δράστης λέγεται Σατόσι Ουεμάτσου, είναι 26 ετών και συνελήφθη από την αστυνομία, όχι όμως πριν αιματοκυλίσει το κτήριο.

Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα, ο δράστης είναι πρώην εργαζόμενος στη μονάδα φροντίδας αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη.

Ο φονιάς μάλιστα παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία πριν προλάβουν οι ειδικές δυνάμεις να αναπτυχθούν και να τον πιάσουν.

Όταν συνελήφθη, ο δράστης είπε στην αστυνομία ότι ήθελε «να απαλλαγεί από τους ανάπηρους αυτού του κόσμου».

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εκδήλωση τέτοιας βίας. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κέντρο ατόμων με αναπηρίες την καθιστά ακόμη πιο αποτρόπαιη και παράλογη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Φόρτωση άρθρων...